Organisationer

Det allra svåraste med att åka som utbytesstudent är ju att få i hop tillräckligt med pengar. Men jag tror inte att det behöver vara för svårt. Man måste tänka på vad man köper. Behöver jag verkligen den där tröjan? Är jag tvungen att köpa märkes jeansen? Det hänger ju ett par likadana där bredvid utan märke och 300kr billigare...
Andra tips är att starta ett sparkonto och sätta in halva månadspengen som man får av föräldrarna. Man kan skaffa sig små jobb, tex vara barnvakt åt grannbarnen, spara femtilappen man får av mormor för att köpa godis osv.
Tänkte sammanfatta två organisationer:
Rotary:
Rotary klubbar finns i nästan alla städer. Rotary har nästan halva priset mot för andra organisationer. Man får dessutom månadspeng som består av 75 dollar (har jag för mig..)
Men det finns ett krav och det är att man måste ha en utbytesstudenter hemma hos sig också.
Man kommer att ha minst två olika familjer att bo hos. Varför? För att man ska kunna lära sig så mycket som möjligt om hur det är att bo i USA. (Eller vilket land man nu vill till) Och se olika familjers kulturer.
Flygbiljett ingår ej
STS:
Sts har funnits längst(i Sverige), ända sedan 1958, alltså lite mer än 50 år.  Kostnaden för ett år är ca 70000 kronor.
Det finns väl inte så mycket mer att säga..
Många åker med STS för att deras katalog kom hem i brevlådan, eller för att de har lång erfarenhet av utbytesåren.
Här ingår flygbiljetten, och det finns någon som flyger med dig, så att du slipper känna dig ensam. Skolböcker för obligatoriska ämnen.
Någon annan som har erfarenheter om organisationerna?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0